Den absolut viktigaste ingrediensen!

Något som vi ofta hänvisar till i våra svar här på forumet är ”attityden av självklarhet” som inte alls är en så självklar sak – förrän man upplevt den själv!

Tänk dig när du träffar en ny person som utstrålar stark karisma eller ett orubbligt lugn och du känner dig helt trygg och glad i personens sällskap – detta är precis vad du vill förmedla till ditt barn i ert möte!

De där hormonerna har dock en tendens att göra det lite svårare än vanligt att utstråla lugn liksom den där sömnbristen i början men attityden är den nödvändiga ingrediensen för att lyckas med både standardmodellen och SHN-kuren som många missar. Det räcker inte att bara använda verktygen samtidigt som man känner sig helt sönderstressad och ifrågasätter om verkligen kommer att funka, det handlar om personen bakom -attityden.

För att övertyga någon annan måste du först övertyga dig själv, rätt självklart eller hur? Det är därför vi rekommenderar att man läser boken minst 5 gånger innan man ska kura och även läser runt i andras trådar på forumet. Kunskap ger säkerhet och säkerhet ger lugn, också ganska självklart egentligen. Lätt att glömma bort i sömnbristens dimma dock när man bara vill kura NU men det är egentligen den ABSOLUT nödvändigaste ingrediensen för att lyckas med kuren.

Vissa personer som Anna har denna attityd naturligt, eller får den i alla fall efter erfarenheten av många barn. Vi andra får jobba lite mer för att hitta den, för den är verkligen guld värd i vardagen med våra barn även när kuren är över. Den är en trygg kompis mitt i trotsen – här kan jag personligen intyga att den var en absolut nödvändighet för att överleva äldste sonens trots mellan 1,5 år – 6 år. Mina barn gör nämligen ingenting halvhjärtat så jag har VERKLIGEN fått öva min attityd vilket gör att jag har lättare att handskas med lillebrors dundertrots just nu.

Forumet är en guldgruva av erfarenhet som bara väntar på att läsas. När jag själv upptäckte forumet för sju år sedan när mitt första barn föddes hittade jag några trådar som jag läste mer än en gång, dessa mammor utstrålade ett sådant lugn trots flera barn och detta var något jag ville eftersträva i mitt eget föräldraskap. Susan D och SarisParis tack för era berättelser om ert vardagsliv med era små, de var en stor hjälp för mig. Här nedan kan ni hitta några av deras trådar om ni själva vill ta del av deras historier:

Länkar till lästips på forum!

Sigges röda tråd,

Mikas röda tråd,

SM hemma hos oss

Linus röda tråd.

//Skribent: mamaA